Salt & Peppar

Ja vad vore typ all mat utan dessa kryddor? Väldigt smaklös!

Sen är det en enorm skillnad på salt och salt - peppar och peppar! Köper du fint jod salt, havsalt, flingsalt, grovsalt eller örtsalt, ja oavsett vad du väljer så är det enorma smakskillnader, men absolut bästa måste vara nymalen kvarnsalt- ja DU måste köpa en kvarn- helt outstanding! Eftersom saltet blir mer smakrikt så blir det också mer ekonomiskt i och med att du inte använder lika mycket salt, och inte minst bättre för hälsan!

Det är exakt samma sak med pepparn, köper du finmald peppar på påse/ burk ja då blir smaken därefter också, köper du exempelvis så kallad grovmalen svartpeppar får du små, små korn som är identiska "prickar", ser ut som några minikulor som gjutits i form för att få dem exakt likadana. Så ser då inte egenhändigt grovmalen peppar ut- då är det inga exakta små korn inte! Men smaken- ja vad ska man säga vilken skillnad, big difference!


Sen spelar det egentligen ingen roll hur dina kvarnar ser ut eller i vilken prisklass du köper dem, men vilken skillnad det kommer göra i din matlagning- det blir som två helt olika kockar!

Så nu måste du masa dig iväg och köpa dig ett par nya kvarnar ;)


Men precis som med allting annat så gillar inte minst jag när det är snygga saker att ha att göra med, men då får de gärna fylla en bra funktion, inte värt att lägga massa pengar på något som inte fungerar! Men nu är det i alla fall dags att kasta bort salt och pepparkaret för nu är det kvarnar som gäller! Oavsett om du väljer några för 50 kr kvarnen eller om du kanske vill lägga pengarna på några kvalitetskvarnar så kommer de göra skillnad, minst sagt.


Det finns alltifrån såkallade "klassiska" kvarnar till ja de lite annorlunda. De finns i mängder av storlekar och färger, så det finns helt enkelt någonting för alla :)



Klassiska enkla Paris ifrån ledande Peugeot:



Dessa finns i mängder av storlekar och färger, från cirka 300 kr kvarnen.





Ifrån Peugeot så hittar vi också dessa Daman u Select i akryl:



Dessa är mina personliga favoriter. De har magnetlock som underlättar vid påfyllning, du kan även ändra storleken på malningen nedtill. I och med att de är i klar akryl så ser man även vad de innehåller, trevligt om man vill blanda olika sorters peppar till exempel :) Priset hamnar här på mellan 500 - 700 kr kvarnen (beroende på storlek)





Klarar du dig inte utan vinet så kanske dessa är något för dig ;)




Olde Thompson ifrån Gense ska påminna om ett par vinflaskor. Ligger på dryga 1000 lappen.




En designervinnare hittar vi i Spice Boy - Red Dot Design -08


Dessa är något charmiga och finns i flera färger, även dessa är lätta att fylla på, de kostar ca 500 kr.





Så nu är det dags för dig att hitta din nya favorit i köket!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0