Kristallkrona - hiss eller diss?!

Förr trodde jag att jag aldrig någonsin skulle vilja ha en kristallkrona - definitivt nej! Vet inte, har bara aldrig varit något för dem, men sen nu finns det så klart morderniteter som dessa och dem här faller mig precis i smaken :)

Men frågan är, kan man kalla dem kristallkronor eller blir det bara en kristallampa?


Denna Sundholmen, Markslöjd www.markslojd.se








Prismo designad utav Lena Bergström för Orrefors www.orrefors.se











Vad tycker ni - är det här kristallkronor eller kristallampor? Gillar ni de gamla klassiska takkronorna bättre eller känner ni som mig - faller för det morderna stuket? :) För att påminna om något mer klassiskt se denna:


Läckö finns i flera storlekar och kommer ifrån Markslöjd, www.markslöjd.se



Jag föredrar de först publicerade utan att blinka, krona eller ej ;)








Nyckelskåp?!

Hans och hennes ;)



Så gulligt på något vis, har bland annat synts till hos Mr & Mrs Smith ;)


Dessa återfinns på www.j-me.co.uk








Cd-blomma

Nog för att man riktigt sällan använder sig utav CD-skivor idag så var verkligen det här ett annorlunda sätt att förvara CD-skivorna på! Finns plats för hela 16 skivor :)




Den kommer ifrån www.j-me.co.uk






Fruktskålar eller vad ni nu kallar dem : )

Fruktskålar, fruktfat, fruktkorgar, kalla det vad ni vill :) De finns i oändligt många modeller, här visar jag upp några som kanske är lite outstanding, min absoluta favorit faller på den vita spiralen designad utav Jacob Borch från EXCEL.






Jacob Borch, EXCEL design Danmark www.excel.dk




Den till höger är billigare ;) Ja så blev det faktiskt i det här fallet. Den till vänster är ifrån PO och ingår i deras serie Cotillion, den är utav blankpolerat rostfritt stål. Den till höger däremot är ifrån Blomus och är en utav produkterna i Wire- serien, den är gjord utav kromad aluminum och har kanske en mer "klassisk" form om vi pratar fruktkorgar :)






Dessa olikheter hittar ni på www.selectedinspiration.se






Denna häftiga pryl Fruit Slide finns ännu inte på marknaden utan ligger på auktion för att något företag förhoppningsvis vill investera i designen



På denna länk kan man läsa mer om produkten www.prylzonen.se





Denna ifrån Black+Blum, Loop serien


Den finns att köpa på bland annat www.presentkuriren.se







Rolig fruktkorg med krok, här finns det möjlighet att hänga upp bananerna eller kanske vindruveklasarna, ser trevligt ut och frukten håller bättre i och med att de inte mosas ner bland övrig frukt :)


Finns på www.bosign.se




Klassiker som Blow Up från Alessi finns i flera olika utföranden





Dessa finns bland annat på www.bluebox.se






Ifrån Zack design hittar vi bland annat denna Stiletto fruktkorg:



Hittas bland annat på www.culina.se





Det var en hel del, men bara några få i djungeln utav dem, men jag tycker bara det är så roligt med dem, jag vet inte riktigt varför, antar att det är roligt att ha en snygg fruktkorg bara för att det ser så fräscht ut att ha färsk frukt framme och ju snyggare fruktkorg man har ju trevligare ser det ut, inbjudande och lockande att bara ta en frukt : )









Så läcker !

Bricka med pinnar från Mebel - ja vad ska man säga, sååå läckra inte sant ? :)

Man använder dessa som till exempel drinktilltuggspinnar, trär på frukt, ost eller liknande och serverar det till varje gäst, alla får helt enkelt en pinne som man senare kan mingla runt bland folket med- trevligt helt klart : )

Love them a lot :)




Denna roliga hittar ni på www.selectedinspiration.se finns även i fler färger, svarta pinnar med vit bricka är min favorit :)



Dagstur till Uppsala : )

Sprang på en designbutik som hade både det ena och det andra, men en lampa var riktigt läcker


Den kändes helrätt, men konstigt för priset i butik låg på 1995:- om jag minns rätt men när jag hittade butiken på nätet ligger den på 1349:- lite skillnad för lika lampa och lika butik :/ måste kollas upp! Den kostade definitivt inte 1349:- i butiken. Den fanns på www.household.se företaget bakom lampan är  www.leitmotiv-products.com

Den gillas skarpt! :)

(Efter att ha ringt upp butiken så meddelar dem att de inte uppdaterat hemsidan sedan -06, typiskt!)



Något snyggt att sitta på ;D

Vad mycket snygga möbler det finns, man blir ju nästan helt salig :)

Klassiker som Barcelona fotöljen skulle vara rolig att ha, skulle matcha bland mina redan inköpta möbler men också till mina tänkbara inköp :)












Den hittar man bland annat på www.barstolar.nu (ej i original, en prisvärd kopia) de har även en massa andra roliga möbler - barbord, barstolar, tidningsställ m.m. De har mycket intressanta saker om man är intresserad utav modern design :)





Pallen Piano med plats för förvarning är en bra "hallpall" och toppen att ha som extra sittplatser : )

 







Ett annorlunda modernt tidningsställ

Sprang på det av en slump på nätet, riktigt snyggt enligt min mening : ) Troligtvis mer tänkt som kontorsmöbel än för hemmabruk, men varför inte ? Matchar det så matchar det ! : )

 

Detta hittar ni på www.runelandhs.se

 




Barstolar

När jag redan inskaffat bardisken, kanske man skulle införskaffa ett par snygga barstolar till ? Dessa i transparent plexi skulle matcha fin fint :)



Dessa hittar ni på www.barstolar.nu



Philips Aurea 40PFL9904H 40" TV Ambilight

Kan man äga snyggare TV än denna?!

Jag älskar den fullkomligt :D



Kolla in dosan bara, den är hur grym som helst : )

Dock behöver den en värdig TV-bänk, gärna vithögglans med rundade hörn, några förslag? TV:n i sig är tänkt att sitta på väggen men dock finns det vissa saker som t.ex Dvd alternativ Bluray måste stå någonstans, där har jag dock också ett bekymmer - vart kan man hitta en VIT Dvd alt. Bluray någonstans och så klart gärna en Philips- verkar vara mission impossible ? :/

Jag köpte mig ett vitt Wii i hopp om att det skulle gå med Dvd filmer - men så fel man hade, också för att begräna antalet produkter, hade varit skönt att bara ha en teknisk produkt att behöva förstå sig på men nej så klart inte.

 

Värt att nämna är i alla fall att Super Mario kanske är hur kul som helst : )







Jacob Jensen

Ja vad ska man säga, dansk design när den är som bäst : ) Köpte nyligen en utav Jacob Jensens optiska brandvarnare, den är inte bara stilig att se på- riktigt funktionell också, med funktioner du kanske inte trodde att du behövde:
  • Batterispärr (den är omöjlig att montera upp utan batteri)
  • Den meddelar om det är något tekniskt fel eller om det är dags för rengöring
  • Du kan sänka känsligheten vid matlagning, där den efter en viss tid sedan går tillbaka i normalläge
  • Har du flera så meddelar de "varandra", exempelvis den i källaren meddelar den på övervåningen och larmet går på båda ställena så att säga
  • Och självklart reagerar den på rök, både snabbt utvecklad rök och den som kommer långsamt
  • Börjar varna cirka en månad innan det är dags för batteribyte

En riktigt bra brandvarnare med andra ord :)

 

 


 


Glasbaren ;P

Här är en bild på glasbaren "Andorra" rktigt läcker tycker jag, dock ligger min fortfarande nerpackad, men fick i alla fall tag på en bild : ) Så den blir nog riktigt stilig fylld med lite flaskor med diverse innehåll; )






På väggen bakom kommer 2 sådana här snygga vinställ från MENU att sitta:




 

 


 


Vilken galge matchar bäst ?

Denna hatthylla från Zack design är en riktig stilren snygg sak, inte lik någon annan, men den kräver snygga galgar.


Viken galge matchar bäst?

Tove Adman:


Maria Berntson:
(den i klar akryl)

 

Jag har min personliga favorit, vilken är din? : )




Design - a lifestyle

Drömmar, inköp, tips och ideér, vore inte helt fel med en lägenhet så man kunde få upp allt roligt från alla flyttkartonger :/ Denna soffa vore inte helt fel, så snygg! Skulle matcha till glasbaren som handen i handsken : )





Denna hittar ni på www.alanza.se



The start up !

Någonstans måste man börja, det är bara att grabba tag i problemet- ta tjuren vid hornen och sätta fart- man lever bara en gång!

Många livsnjutare finns det, många livsstilar kan man välja, många fröjder att skåda.

Design är för mig så mycket mer än en fröjd för ögat, det är något att leva för och att ha runt omkring sig, det speglar dig som människa och person;

DESIGN = min livsstil, mitt liv, mitt allt

Det här är något helt nytt för mig, hallå blogg, jo tjena att jag tänkte starta det, nej verkligen inte, men nu blir det som ni vet så sällan som man har tänkt sig, så här kommer den helt från scratch, värsta releasen lixom som alla väntat på - erkänn nu ! ;)

DesignbyC.blogg.se = en blogg om min vardag, mitt liv, min passion för design och en massa smått och gott som du bara inte vill missa


Senaste kapet- ja det är ett riktigt kap och ett måste hos alla, en vit Orbit klocka designad utav Buro Vormkrijgers, den känns bara så rätt!

Klocka



Den hittar ni på se.pidltd.com



RSS 2.0