Eva Trio - glaset med det lilla extra : )

Kanske snyggaste, läckraste glasen ? :D



Eva Trio drinkserie:






Eva Trio ölserie:





Eva Trio vinserie:






Jag är typ kär och galen ;) Nej men skulle verkligen vilja ha dessa glas, kanske inte alla modellerna, men några : )




De känns så estetiskt rätt på något vis, det är kanske ett helt vanligt glas (nej vanligt kan jag ju inte säga), men den sneda skärningen gör så grymt mycket, den känns verkligen så rätt!

Dessutom skulle de matcha så grymt bra till mina tallrikar som även de är lite snedskurna. .  som pricken över i ! :D


Så snart så kommer jag nog inte kunna hålla mig borta- har gjort det länge nog redan! De får nog börja fylla en ny alldeles egen flyttkartong i sinom tid. . . .
- och nej jag ska inte vänta för länge! ;)



Ni som har tur kan ju säkerligen bli bjudna på något gott i glaset med! : )






Sportstolen?!

Ni som är lite intresserad utav fotboll sådär kanske har kollat på Fotbollskanalen Europa på 4:an ? Söndagar 23:45-00:30


Där la jag i allafall märke till några helläckra stolar/fotöljer som de sitter i, rikitgt limegröna.


Så jag blev nyfiken såklart! Vad kan det vara för några? Och till slut hittade jag några identiska på designonline, i bland annat rött. Snygga helt klart!


Men priset då. . endast från 14 690 kr /st - det är väl inget att sticka under stol med ? ;)

Önskar du den i svart läder får du lägga till några lappar till. . den går på 21 900 :-





Innovation C snurrstol








Så kolla nu på Fotbollskanalen Europa (4:an) på söndag klockan 23:45- 00:30

(de kan ju dock bytt ut stolarna nu, men jag hoppas de är kvar, det var i januari jag såg dem) :)











Grytor- kökets bästa?

Tjockbottnad, långkok, ljuva dofter, mört innehåll, smidigt, storkalas. . .



Ja grytor, en av kockens bästa vänner? Visst de är tunga, kanske lite otympliga ibland, men perfekt när du väntar många eller bara inte vill ägna all  tid att hålla maten under uppsikt, det klarar grytan på egen hand. . .


En riktig gjutjärnsgryta är ett måste i allas kök. . gärna en stor så den rymmer en del. . här ska kokas ordentligt grova bitar, här handlar det inte om att det ska se stiligt ut utan det ska dofta ljuvligt och smaka dessto mer. .


Sen kan vi välja på gjutjärn och gjutjärn- det är skillnad. . Du kan även välja på en emaljerad eller den svarta naturella oemaljerade. . - Den emaljerade varianten är riktigt bra att ha och göra med- förbered grytan redan dagen innan och sedan är det bara att sätta den på plattan och låta tiden gå, den går helt enkelt utmärkt att förvara maten i, goda röda viner och olika vinäger fungerar också bra att hälla i för smakens skull. . Använder du däremot en oemaljerad variant så vill den icke diskas med diskmedel- endast hetvatten som gäller! hHär ska ej maten förvaras, den kokas och du äter upp den eller du har upp det som eventuellt blir kvar i diverse byttor och skålar. . Olja in den lite då och då så den inte torkar ur! Använder du till exempel vin eller vinäger som har starka syresättningar som smaksättningar så är risken stor att gjutgärnet ändrar färg och blir daskigt. . + i kanten får den för den tillför lite extra järn till maten och du får då i dig mer mineraler. . .


Vi hittar många märken på marknaden, för mig var Skeppshult det mest kända, nu är Le Creuset helt självklart, sen upptäckte jag Staub. . och nu min ögonsten. . Chausser



Vid köp av en gjutjärnsgryta så tänk efter vad du ska ha den till, vilka fördelar/nackdelar det finns mellan dem. . med all sannolikhet kommer du ha den hela livet- då kanske det är värt att lägga till lite extra och få den bästa?


Checklista:
  • Går den att använda i ugn? - Kolla knoppen. . metall,gjutjärn eller plast?
  • Gjutjärnsporerna, små, stora?
  • Regnskogeffekten? - Pluppar i locket eller slätt lock? (Sköter sig själv betydligt bättre med pluppar)
  • Hur väl emaljerad är den? Ett lager, flera?
  • Är du osäker på strl? Ta hellre den större än den mindre. .
  • De flesta väljer en rund, tänk på att steken oftast är avlång, varför då inte välja en oval gryta?
  • Är den matt eller blankemaljerad på insidan? (lättare att få bra stekyta med en mattemeljerad insida)


Toppen med en gjutjärnsgryta är också att du inte behöver vara rädd för att dra på värmen och vill fräsa på något, sen kan du bara dra ner plattans temperatur eftersom värmespridningen i grytan är så bra och ja gjutjärnet behåller vämen länge och du kan fortsätta laga maten på eftervärmen, vilket gäör att du kan spara energi och därmed få en lägre elräkning, smart, eller hur?! :)





Skeppshult, ca 1000kr
(5,5liter)




Le Creuset, här i klassiska vulkan- (handmade), ligger på ca 2000 kr (5,3 liter)



Staub (patenterat och prisbelönt emaljerat gjutjärn med 4 lager) ca 2400kr (5,4liter)






Chausser, kvadratisk gryta helt unik i sitt utseende designad utav Jean-Phillipe Dargenton, ca 1450 kr (5,5liter)

 

 



För dig som vill bjuda på lite extra kärlek i matlagningen så kan jag rekommendera de hjärtformade grytorna ifrån Le Creuset eller Staub :)




























Så skaffa dig nu din favorit, finns som sagt i mängder av färger och modeller bara för att passa dina behov allra bäst :)

 

 

För ja att bjuda hem nära och kära för att bjuda på en härlig gryta, det kan aldrig gå fel! :)








Homestaging- homestyle @ Grandma : )

Nu har jag suttit inne med en massa lila nytt till mormors kök bra länge och till slut kunde jag inte hålla mig längre, dags att piffa upp köket hennes en gnutta : )


Lite plock, lite piff, lite byten och en hel del nytt och vips så blev köket helt nytt :)


Hon älskar lila, så det var på tiden tyckte jag, nu kan hon kliva upp varje morgon och äta frukost i det "lila" köket och njuta varje sekund hon spenderar där :)


Fräscha nya blommor gör sitt på bordet och mot kvällarna så är det mysigt med lamporna i fönstret och ett par tända ljus på bordet :)



Före:                                                                                Efter:



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visst kan man fortsätta och göra fler förändringar, men man måste börja någonstans. . . Det här är en bra början i alla fulla fall :)

 

Porslinsserien Kurbits från Rörstrand passar utmärkt att duka upp med nu, den var fin redan innan.. . men nu är det som pricken över i ! : )

 

 

 

Vill du inte bara se blommor, så ta gärna en avvikande färg på assietten, det har jag valt till mormor - plommon ifrån Höganäs (utgått nu) men det är jättefint och en matchande färg på servetterna, du kan välja en lyxigare känsla med linneservetter eller så väljer du en enkel pappersservett, gärna enfärgad för att lyfta fram mönstret desto mer i servisen, annars kan det bli för mycket helt enkelt. . .

 

 

 

 

 

Nu kan kanske lila kännas mörkt mot våren men då är det smidigt att bara lägga på en vit löpare, byta till vita lampskärmar eller vilken annan färg som helst så får du en helt annan känsla och det bästa är kanske att det kostar inte mycket att byta ut sådana små enkla saker. Genom att byta ut dem så får man ett helt annat rum, tänk vad små saker kan göra stora färändringar, det är bra härligt! :)

 

 

 


 


Salt & Sött - Boda Nova

Världens snyggaste glas - att ha till allt möjligt : )
Tallriken har jag köpt att ha till undertallrik, problemet är bara att jag inte har några runda matallrikar, så jag måste hitta några enkla vita utan krusiduller att ha till, annars fyller det ingen funktion, tidigare har jag varit intresserad utav Villeroy & Boch serie Marlene och den verkar inte riktigt kunna försvinna, Jade från Rosenthal är också riktigt fin, svårt det där :)









De har tyvärr utgått ifrån Boda Nova, så nu gäller det att vara försiktig kring det jag har, de ska användas många, många gånger! Som bilderna visar kan de som sagt användas till allt möjligt, ser så trevligt ut att göra både drinkar, efterrätter och förrätter i skålarna eller varför inte ha dem till snacks skålar- användbara helt klart!


Liknande glas hittar ni i serien All in one som säljs på Cervera. . .








Vattenkanna med stil :D

Vattna stiligt, snyggt och elegant! Nu har Eva solo kommit med ett måste!  Vattenkannan du inte vill gömma undan, dessutom med bra hällpip. . Visst har jag gillat IKEA:s, den är läcker i alla dess färger- men totalt värdelös att hälla ur! Så bort med 9 kronors till denna underbara sak!


Ca 299 kr

 

 

 

 

 

 

 


 


Alessi news

Som utlovat så kommer här ett utplock utav Alessis härliga nyheter (ganska nya iaf).

Många nya favoriter och måste-ha-saker såklart!


A tempo, designat utav Pauline Deltour
Diskstället som fick bli en första förhand-
titt på news by Alessi, nedan fler gobitar!







Slevlägg, Blip utav Paolo Gerosa
(ca 170kr)



Spaghettimått  Voile av densamma som ovan Paolo Gerosa (ca 170kr)




Citruspress Mysqueeze a la Roland Kreiter (ca 420kr)












RSS 2.0