New Colours !

Stelton kommer nu med nya pastellfärger i sin så kallade classic serie- känns dock lite som året efter (Georg Jensen var där redan 2010!), men bättre sent än aldrig, jag menar Stelton har valt pastellrosa framför ljuslila på sin termos (vilket Jensen hade) och rosa faller mig så mycket mer i smaken ! :)


Men som ni alla vet så är smaken som baken!



1977, ja det var det året Erik Magnussen kom med denna termoskanna, med den patenterade vippkorken. Termosen har kommit att bli en ren designklassiker och modeikon. Det är som dansk design ska vara helt enkelt- den går aldrig ur tiden, det känns som lika gärna kunde vara designad idag.  Ännu ett plus får den för att alla delar finns att köpa till om någonting skulle gå sönder.




I samma veva som termosen kommer i 3 nya vårlika färger så släpps även matchande färger på brödpåsen- designad utav Klaus Rath. Även denna har kommit att bli något man ser i var och ens hem, praktiska att förvara brödet i, samt hålla det varmt vid servering i och med magnetstängningen De finns även i mindre storlek- perfekt för att hålla de nykokta äggen värmen! Som sagt praktiska både för förvaring och servering- går att ändra färgsättningen så att säga genom att vända "påsen" ut och in, samt storleken kan förändras beroende på hur mycket man viker ner kanten så att säga- om man gör det över huvudtaget.



Så matcha gärna med brödpåsen i lika nyans:

 

 

 

De nya färgerna är ljusrosa som ni ser ovan,  ljusblå och ljusgrön- även kallad mint. Ni hittar dessa i butik i mitten av mars, så ställ in er på att boka dessa redan nu- de lär bli en bästsäljare!











Tack! :)

Ja, tack alla för en jätte trevlig dag/kväll med trevligt sällskap och trevliga presenter!


Underbara arbetskamrater! Ja, det må man säga, få som kan vara lika lyckligt lottade som jag är! :)



Dagen till ära firades kort med familjen först innan alla åkte till jobb och skola- får ta igen vid annat tillfälle!

Sedan fortsätte dagen på jobbet- där jag trivs som bäst! Där ordnade jag med tårta och hade kalas! Fortsatte därmed kvällen med vinglasprovning med Spiegelau- det är kvalitet det! Där bjöds vi på inte mindre än gott sällskap, gott vin, och god mat och självklart en massa nya kunskaper att lägga till registret!

Jag skojar inte om jag säger att samma vin smakar olika i olika glas, så enkelt är det bara, så innan du kostar på ett fint vin så är det dags att du ser över vad det ska serveras i - enorm skillnad! Och lika förvånad blir jag varje gång jag är med på dessa provningar, helt enkelt intressant och förundransvärt! :)

Så kom igen nu, rätt glas till rätt dryck, alternativt rätt dryck till rätt glas! ;)


Sedan avslutade vi kvällen med en drink på Interpool!


Ja en av mina bästa födelsedagar helt klart!

Så tack alla för att ni var med!



Och ja, ni vet det redan men ja, jag älskar dem! Så tack så jätte, jätte mycket!




Ett lite mer personligt inlägg än vanligt, men det bjuder jag på, tack än en gång! Jag är bara så jätte glad just nu! :)







Muffinsformar! : )

Muffins- Cupcakes  :)

Ja det är kanske typ hel inne just nu!


Och vad passar då inte bättre än dessa söta, fina, snygga och läckra muffinsformar! Jag vill typ bara ha alla på en gång! :D


 





Sedan så finns det alternativ till hederliga pappersformar, praktiskt då de är återanvändningsbara, se dessa i silikon för exempel:

 

Och för dig som är lite lat eller bekväm utav dig finns varianter som "plåtar" där du har flera muffinshål direkt, praktiskt med dessa är att de är smidiga att ta ut ifrån ugnen också:)

 

 

 

Och för dig som använder vanliga muffinsformar så vet både du och jag av erfarenhet att de ibland inte vill hålla  formen riktigt, så istället för att slösa på 2 formar- ja i alla fall om de ser ut som ovan pappersexempel så känns det kanske lite väl lyxigt, så då är dessa muffinsplåtar ett bra alternativ (finns i flera storlekar)

 

 

 




De trevliga muffinsformarna kommer ifrån Wilton och säljs bland annat på www.lyckasmedmat.se där hittar ni också fina ifrån Kalasform. Formarna ligger på mellan ca 30 och 60 kronor (förpackningar ligger på allt mellan 20 och 100 st)


Wiltons silikonformar ligger på 155 kr (för 12 st), tänk på att de är som sagt återanvändningsbara!


Den andra silikonvarianten med sex hjärtan så att säga kommer ifrån www.bagarenochkocken.se och där skildrar sig priset beroende på hur många du beställer, mellan 49 -69 kronor


Och plåten med muffinshålen ligger på ca 200 kr och finns i flera storlekar, den hittar ni i flera webbutiker samt butiker med större baksortiment.




Och sedan när du väl köpt på dig en massa formar och det är dags att ordna dina egna små fina muffins och cupcakes, ja då måste du så klart också inskaffa dig en massa roligt dekorationsmaterial iform utav: sockerpasta, annorlunda strössel och andra garnityrer ;) De kan se ut hur som helst, men när de är klara kan du placera dem i ett sådant här muffinsställ ifrån Wilton, kostar ca 200 kr och finns i flera storlekar. Det ser lite trevligt ut :)






Lycka till nu i baket ! :D






Önskelista : ) (för er som undrar alltså)

Jaha dags att snart bli ett år äldre- men ung ett bra tag till! :D

Ja då har det snart gått ett år till, nästan så man får börja räkna hur mycket man fyller, dags för dubbel tvåa, 22 år med andra ord. Så vad kan vi konstatera den här gången då, jo:


  • Bor hemma än, jajjamensan
  • Körkort, näe inte den här gången heller. . .
  • Fast jobb? bara timanställd (men många timmar ibland)- och jag har riktigt roligt de timmar som blir! :)



Vad gör jag åt det här då?
  • Söker lägenhet- absolut jäkligt svårt att hitta något bara! (okey, ja jag vet jag är kräsen- men jag ska ju bo där också!)
  • Körkort - nja lagt på is. ..
  • Jobb, är väl lite bekväm med det man har, men söker när det kommer något roligt- dock väldigt sällan

Ja det kommer väl firas lite i tysthet bland dem närmaste så där typ - mamma, pappa, syster och bror, sen ja mormor, farmor och morbror. . . kul kul, not!. . någon gång kunde det väl vara roligt om man var några fler. .



Men önskelista lär man väl ha även om man fyller 22 ? :)


  • Kamera - gärna vit, kollat in på denna Canon IXUS 300 HS- den finns i vitt :) dock snygg i svart med!
  • Hårfön - med en bra diffuser!
  • Menu - Tango ljusstake XL - att önska kostar väl iaf ingenting :)
  • Vitriini askar - ljusrosa i mängder :D love them : ) sweet sweet : )
  • Sabo- någon söt berlock kanske ?
  • Alessi - juicepress, Philippe Starck
  • Georg Jensen - Sverigeflagga
  • Super Mario Bros
  • Super Mario Galaxy 2
  • Le Creuset - små söta ljusrosa hjärtramekiner med lock, just need them :)
  • Intermezzo satin - vattenglas, cocktailglas
  • Eva Trio- martiniglas
  • Eva Solo- vitlökspress, mjölk/socker
  • Villeroy & Boch - Ugnsformar: stor, mellan och pajform- bara så ni vet så är dem lättdiskade, passar mig perfekt!
  • Too Faced - smink - super bra!
  • disp - hårprodukter i mängder - helt klart en favorit!
  • Britney Spears parfym - Curious -In Control, Fantasy och den senaste Radiance luktar gott den med :)

För den som ändå känner sig fundersam,
ja presentkort på Cervera kan jag aldrig få för många utav! :)



På något vis blir jag som ett barn på nytt med presenter och så, jag vet inte tycker bara att det är roligt :)




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas något kan komma i ett litet fint paket :)

 

 

 

 

 


 

 





(torka) Disken med stil ;)

Italiensk design - snyggt, enkelt, stiligt, elegant, roligt, funktionellt, ja Alessi börjar allt bli en liten favorit hos mig.


Bland deras nyheter hittar vi bland annat detta, ett runt diskställ, snyggt -absolut! För dig som har diskstället framme är det här något att rekommendera- det fyller sin funktion, och den är även snygg att se på. Så för dig som ännu inte köpt dig en diskmaskin och inte vill ha ett hederligt rektangulärt rostfritt, ett väggfast, rostfritt överdraget i färg eller det så kallade snedställda korset i trä eller rostfritt, alternativet att stå och torka av allting med en handduk på direkten, så har jag hittat ett hett alternativ!



Alessi presenterar A Tempo, designat utav Pauline Deltour





Och som man ofta saknar, men finns ibland så har gladeligen även Alessi skapat en plastbricka att kunna ha under för vattensamlingens skull.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Tempo hittar ni på www.royaldesign.se ,www.shopping4net.se och förhoppningsvis inkommer de även snart i Cervera´s sortiment men för dig som inte kan vänta går det utmärkt att göra en kundbeställning endast för dig- för dig som vill ligga steget före ;)

 

 

Priset hamnar på under 1000- lappen : )


Och för dig eller ni som undrar så kommer jag att presentera ett bredare utbud av Alessi´s nyheter/sortiment inom kort, jag lovar ;)







Salt & Peppar

Ja vad vore typ all mat utan dessa kryddor? Väldigt smaklös!

Sen är det en enorm skillnad på salt och salt - peppar och peppar! Köper du fint jod salt, havsalt, flingsalt, grovsalt eller örtsalt, ja oavsett vad du väljer så är det enorma smakskillnader, men absolut bästa måste vara nymalen kvarnsalt- ja DU måste köpa en kvarn- helt outstanding! Eftersom saltet blir mer smakrikt så blir det också mer ekonomiskt i och med att du inte använder lika mycket salt, och inte minst bättre för hälsan!

Det är exakt samma sak med pepparn, köper du finmald peppar på påse/ burk ja då blir smaken därefter också, köper du exempelvis så kallad grovmalen svartpeppar får du små, små korn som är identiska "prickar", ser ut som några minikulor som gjutits i form för att få dem exakt likadana. Så ser då inte egenhändigt grovmalen peppar ut- då är det inga exakta små korn inte! Men smaken- ja vad ska man säga vilken skillnad, big difference!


Sen spelar det egentligen ingen roll hur dina kvarnar ser ut eller i vilken prisklass du köper dem, men vilken skillnad det kommer göra i din matlagning- det blir som två helt olika kockar!

Så nu måste du masa dig iväg och köpa dig ett par nya kvarnar ;)


Men precis som med allting annat så gillar inte minst jag när det är snygga saker att ha att göra med, men då får de gärna fylla en bra funktion, inte värt att lägga massa pengar på något som inte fungerar! Men nu är det i alla fall dags att kasta bort salt och pepparkaret för nu är det kvarnar som gäller! Oavsett om du väljer några för 50 kr kvarnen eller om du kanske vill lägga pengarna på några kvalitetskvarnar så kommer de göra skillnad, minst sagt.


Det finns alltifrån såkallade "klassiska" kvarnar till ja de lite annorlunda. De finns i mängder av storlekar och färger, så det finns helt enkelt någonting för alla :)



Klassiska enkla Paris ifrån ledande Peugeot:



Dessa finns i mängder av storlekar och färger, från cirka 300 kr kvarnen.





Ifrån Peugeot så hittar vi också dessa Daman u Select i akryl:



Dessa är mina personliga favoriter. De har magnetlock som underlättar vid påfyllning, du kan även ändra storleken på malningen nedtill. I och med att de är i klar akryl så ser man även vad de innehåller, trevligt om man vill blanda olika sorters peppar till exempel :) Priset hamnar här på mellan 500 - 700 kr kvarnen (beroende på storlek)





Klarar du dig inte utan vinet så kanske dessa är något för dig ;)




Olde Thompson ifrån Gense ska påminna om ett par vinflaskor. Ligger på dryga 1000 lappen.




En designervinnare hittar vi i Spice Boy - Red Dot Design -08


Dessa är något charmiga och finns i flera färger, även dessa är lätta att fylla på, de kostar ca 500 kr.





Så nu är det dags för dig att hitta din nya favorit i köket!








Baby pink Babell- Koziol

Jag har typ letat som en tok efter ljusrosa Babell etagefat ifrån Koziol, men det verkar inte finnas i Sverige överhuvudtaget längre, så nu äntligen har jag hittat en tysk återförsäljare som skickar till Sverige! :D

Nu är jag lycklig, nu är ett stort och ett litet på väg till mig! :)

De är ju bara så super duper söta ! ^^







Har de i vitt sen tidigare, då på grund av att jag trodde aldrig att jag skulle få tag på de ljusrosa, men men de kommer nog till användning allihop :) Går att ha till fruktfat, kakfat, lägga smycken på. . ja allt, bara fantasin sätter gränserna! :)

De rosa hittar ni på www.wohnwaren.de : ) Andra färger säljs bland annat på Cervera samt i en massa nätbutiker, faten brukar kosta mellan 175-285 kr beroende på storlek :)

Något som är bra med dem är att man kan ta isär dem och använda dem antingen som 3 fat, ett 2 våningsfat, ett 3 våningsfat, eller så om man har man har flera kan man även bygga ihop det till ett 5-våningsfat, möjligheterna är många, positivt är ju då också att de tar mindre plats i skåpen i och med att du kan ta isär dem :)











Make up - Åsa Jungnelius

Kosta Bodas kollektion Make up är någonting jag bara ville ha på något sätt, vet inte riktigt varför - "bara glas som samlar damm" men vadå det är ju rätt häftiga glaspjäser - eller vad ska man kalla dem?

De kommer helt klart vara snygga ihop vart de än står, i ett mordernt vitrinskåp, en hylla i badrummet eller någon helt annanstans så kommer de bidra till karaktär.

Serien i sig består utav 4 färger, rött, svart, guld och inte minst rosa, det finns nagellack, läppstift, "läppar", ljuslyktor, fat och skålar  i den vanliga kollektionen så att säga, sen finns det en hel del limiterat också - vissa riktigt stora pjäser- som nagellacksflaskor och läppstift i olika färger, samt ett snyggt martiniglas (pokal).





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina ska hitta rätt på en snygg glashylla i ett väggfast vitrinskåp med belysning hade jag tänkt :) Hoppas bara det dyker upp ett par rosa läppar i år också i kollektionen! :) Vilken skulle göra att min samling skulle kännas komplett. Läs mer om Åsa Jungnelius här www.kostaboda.se eller se mer av kollektionen här www.kostaboda.se för limiterade objekt se hit www.kostaboda.se

 

Hoppas du hittar dina favoriter, antingen för att DU är värd det eller för att ge bort i present till någon annan som är värd det, garanterat så får du ett leende tillbaka :)


Förgyll hemma med Make Up - sminket som aldrig tar slut ;)

 

 







Snyggaste svenska souveniren

Gillar du svenska byggnader? Svensk design? Eller ska du kanske besöka utlandet för att vara aupair eller åka på en språkresa och behöver en gåva till värdfamiljen, ja isåfall skulle dessa kunna vara något för dig. Utmäkt att ta med som företagspresent eller kanske som en bröllopspresent :) I like it! I like it a lot :)

Playtown Stockholm från Playsam är en kollektion med kända svenska byggnader designat av Ola Wihlborg. Setet består av fyra avbilder utav: Kungliga slottet, Kaknästornet, Globen och Stadshuset. Dessa minikopior är tillverkade i trä och har sedan lakerats med högblank färg. Passar dig som vill ta med dig något exklusivt! :)








Sveriges hetaste souvenir just nu (enligt mig) hittar ni bland annat på www.designonline.se







RSS 2.0